はじめてこのブログを訪問された方は このブログについてのカテゴリをご覧ください。

2008年12月04日

#169 Jill is pregnant (part6)

EnglishLingQ #169 Jill is pregnant (LingQ Update - Activity Score) part6

LingQ のサポート MarkさんとJillさんがフレンドリーに話しています。 妊娠中は寿司はもちろん、生卵も北米ではバクテリアがいるので絶対ダメって言われいるそうです。 日本ではどうなの?って聞いてます。 それと すき焼きを食べる時 生卵を割って それにけて肉とか食べますが(Markさんは日本に住んでたことあるのでよく知っています) Jillさんがその話をきいて信じられないって感じでとてもビックリしています。 

 (普通のスピード)

 (遅いスピード)

 (速いスピード)

なかなか興味ぶかい会話でしょ。 日本のママさんどうですか?どうでしたか? 寿司とか 生卵とかとても気にしていましたか? ぜんぜん気にしていませんでしたか?

下のスクリプトを見る という文字をクリックするとスクリプトが読めます。
Mark: Well, it's one of these things that people, you know, blow out of proportion. There are far more dangerous things that you do all day every day than drinking eggnog or eating cookie dough so, yes, it's possible, but extremely unlikely. I guess you're not supposed to eat sushi.


Jill: No, you're not supposed to eat raw fish.


Mark: Right. As I was saying to you, I don't think people in Japan worry about those kinds of things when they're pregnant; I could be wrong. All of you Japanese listeners you can let us know.


Jill: Yeah please; I'm interested.


Mark: Please, we want to know. Let us know on the EnglishLingQ Forum. But it seems to me, you know, Japanese women eat sushi. I know that very often in Japanese meals you get a raw egg. You know, like in sukiyaki you beat up a raw egg and dip your meat in it.


Jill: Oh really?


Mark: Yeah.


Jill: So it's kind of on the side?


Mark: It's like in a little bowl. You crack your egg and beat it up and you put a little soy sauce in it.


Jill: And then you don't cook it after?


Mark: Oh no, you cook the meat, yeah, and then you dip it in the egg and eat it.


Jill: Really?


Mark: Yeah, it's good.

この記事へのコメント
コメントを書く
お名前: [必須入力]

メールアドレス:

ホームページアドレス:

コメント: [必須入力]

認証コード: [必須入力]


※画像の中の文字を半角で入力してください。
※ブログオーナーが承認したコメントのみ表示されます。
この記事へのトラックバックURL
http://blog.seesaa.jp/tb/110690196
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。

この記事へのトラックバック
×

この広告は1年以上新しい記事の投稿がないブログに表示されております。